Sončna elektrarna – izračun, ki vas bo presenetil

V zadnjem času smo lahko na vsakem koraku priča enormni rasti cen električne energije. Marsikdo se zato upravičeno sprašuje, kako bi mesečni strošek za elektriko karseda zmanjšal. Edina dolgoročna rešitev je samooskrba z električno energijo, to pa vam omogoča sončna elektrarna. Izračun vam enostavno pokaže, da se začetni strošek, ki ga vložite v postavitev sončne elektrarne za domačo uporabo, lahko kaj hitro povrne. Vsekakor gre za dokaj veliko finančno investicijo, ki pa vam bo praktično takoj prinesla električno neodvisnost. Čez leta boste na račun nižjih stroškov prihranili zajeten kupček denarja, ki ga boste lahko porabili za prijeten oddih s svojimi najdražjimi – nekje pod svobodnim soncem, seveda.

Sončna elektrarna za samooskrbo

Izgradnja manjše sončne elektrarne za samooskrbo je primerna za vsakega gospodinjskega ali malega poslovnega odjemalca, ki je ob tem tudi lastnik merilnega mesta. Elektrarna, namenjena samooskrbi, je navzgor omejena na 34 kW. Omejitev je dokaj praktičnega značaja. V primeru, da boste s svojo elektrarno proizvedli več električne energije od vaše letne porabe, boste proizveden energetski višek morali brezplačno prenesti vašemu dobavitelju energije. Zato je najbolj smiselno, da se odločite za postavitev elektrarne, ki bo letno proizvedla ravno toliko ali manj električne energije, kot je dejansko porabite.

Kakšna naj bo torej vaša nova sončna elektrarna? Izračun porabe električne energije na letni ravni vam bo dal dokaj natančen odgovor. Da bo odločitev kar najbolj pravilna, pa se obrnite na naše strokovnjake. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in znanjem bomo za vas pripravili najboljšo mogočo rešitev in vam tako olajšali prve korake k uporabi tega vsestranskega obnovljivega vira energije.

Domača sončna elektrarna – izračun potrebne investicije

Vse kaže, da je v zadnjem času najbolj priljubljena ravno zgoraj omenjena sončna elektrarna, ki deluje po sistemu ‘net metering’. Izračun namreč kaže, da gre za dokaj dostopno elektrarno. Ker se panele, ki vestno lovijo sončne žarke, postavi na streho ali fasado objekta, za njeno izgradnjo ne potrebujete posebnega gradbenega dovoljenja. To dejstvo pa seveda občutno vpliva na vse bolj dostopno ceno postavitve sončne elektrarne.

Seveda od povprečnega gospodinjstva nihče ne pričakuje, da bo sončno elektrarno plačal s kovčkom, polnim denarja. Ker pa si prizadevamo, da bi sončno energijo pripeljali v čim več domov, vam z veseljem pomagamo tudi pri pridobitvi ugodnega financiranja. Ker gre pri pridobivanju potrebnih financ za nekoliko daljši postopek, je smiselno, da postopek sprožite čim prej in si tako prihranite tako čas kot nepotrebno slabo voljo. Samooskrbna elektrarna vam ponuja najbolj čist vir energije v praktično neomejenih količinah. In to popolnoma brezplačno. Da, prav ste prebrali, vse to vam dejansko omogoča sončna elektrarna. Izračun končne cene elektrarne se, čeprav je res, da gre za nekoliko višji finančni vložek, občutno zmanjša, ko upoštevamo zlata vredno subvencijo Eko sklada. Gre za zelo ugodno financiranje, ki trenutno predvideva kar 180 evrov subvencije na kilovat inštalirane moči elektrarne. V primeru, da se odločite za subvencijo, lahko pričakujete, da bo vaš mesečni obrok kredita dejansko znašal manj kot vsakomesečni strošek za elektriko na položnici. Prvi prihranki se bodo tako pokazali že prvi mesec uporabe sončne elektrarne.

Zapišimo nekaj še o konkretnih številkah. Eko subvencija jasno zniža končno ceno, s tem pa tudi dobo odplačevanja in višino mesečnega obroka odplačevanja, ki pa že tako ali tako ni visok. Tako boste povprečno 12 kW sončno elektrarno odplačevali nekje med 6 in 9 let, odvisno, za kako visok znesek mesečnega obroka ste se odločili. Glede na to, da je povprečna življenjska doba sončne elektrarne 30 let in več, lahko smiselno zaključimo, da gre za trajnostno naložbo, ki se uporabniku hitro povrne.

Pridobite brezplačno ponudbo za svojo elektrarno

Tudi vi želite, da vam električno energijo zagotavlja kakovostna sončna elektrarna? Izračun končne cene njene postavitve in vse potrebne informacije vam bomo z veseljem podali mi. Določanje končne cene sončne elektrarne je namreč odvisno od večjega števila individualiziranih dejavnikov, ki so od uporabnika do uporabnika različni, mi pa smo tisti, ki poskrbimo, da ste na koncu kar najbolj zadovoljni.

Koliko torej stane sončna elektrarna? Izračun upošteva nekaj ključnih dejavnikov, ki pomembno vplivajo na končno ceno elektrarne za samooskrbo gospodinjstva z elektriko. V obrazec, ki ga oddajate na naši spletni strani, je zato treba vnesti podatke o letni porabi električne energije, tip kritine in moč varovalk. Da pa bi bil končni izračun kar najbolj natančen in reprezentativen, je v vlogi priporočljivo navesti tudi informacije o dimenziji, orientaciji in naklonu strehe ter vrsto strešne kritine, mesečno ali letno porabo električne energije ter priključno moč. Vaše delo se tukaj konča, za vse ostalo bomo poskrbeli mi.

Vabimo vas torej, da oddate povpraševanje, mi pa vam bomo pripravili popolnoma brezplačno informativno ponudbo. Ta bo vaša najboljša orientacija pri nadaljnjem odločanju o prehodu na rabo obnovljivih virov energije. Zavedati se morate, da je izgradnja sončne elektrarne investicija v prihodnost. Ta bo za vas najbolj svetla, če boste zanjo s pametnimi odločitvami poskrbeli že danes.

Delite novico

RAZMIŠLJATE O POSTAVITVI SONČNE ELEKTRARNE?

Razmišljate o postavitvi
sončne elektrarne?

Preprosto oddajte povpraševanje in v nekaj dneh vam bomo na mail poslali neobvezujočo ponudbo.