Sončna elektrarna za vikend – imejte elektriko povsod

Sonce je življenje. Središče našega osončja ljudje že stoletja izkoriščamo sebi v prid in si tako lajšamo vsakdanje življenje. Brez toplote in svetlobe naši pridelki na poljih ne bi uspevali, ne nazadnje pa življenje na Zemlji, kot ga poznamo, sploh ne bi bilo mogoče. S pomočjo sončnih žarkov lahko zakurimo celo ogenj. Zakaj torej te mogočne moči ne bi uporabili tudi za proizvajanje lastne električne energije? Sončna elektrarna za vikend je idealna priložnost, da spoznate neverjetne uporabne lastnosti tega vsestranskega obnovljivega vira energije – tudi tam, kjer priklop na javno električno omrežje ni mogoč. Se sliši prelepo, da bi bilo res? Vse podrobnosti vam bomo pojasnili v nadaljevanju.

Sončna elektrarna za vikend se pravilneje imenuje otočna elektrarna

Samooskrba z elektriko je novodobni trend, ki mu sledi vedno več gospodinjstev. Biti neodvisen že stoletja velja za privilegij le najbolj zavednih ljudi in tako je tudi danes. Če stopite nekoliko iz ozkega (in udobnega) okvira sedanjosti in se zazrete v prihodnost, boste lahko ugotovili, da je sončna elektrarna za vikend najboljša investicija za vaš boljši jutri. Še posebej, če bi svoj čas radi preživljali tudi tam, kjer se ne morete neposredno priključiti na električno energijo.

Sončna elektrarna za vikend

V tem primeru se bo otočna elektrarna izkazala za popolno izbiro. Vse, kar potrebujete za udobno bivanje, vam bo namreč nudila tudi na odročnih predelih, kjer je nenehen dostop do električne energije prej izjema kot pravilo. Sončna elektrarna za vikend je zasnovana celo tako, da viške energije shranjuje, tako da boste z energijo preskrbljeni tudi ponoči in ob oblačnih dnevih, ko neposrednega sončnega obsevanja ni.

Da v svoji počitniški hišici, zidanici, koči, prikolici ali na vodnem plovilu ne bi ostali v temi, vam torej svetujemo izbiro otočnega sistema, s katerim boste ob zmerni rabi električne energije več kot zadovoljni ne glede na trenutno moč sončnih žarkov.

Kakšna sončna elektrarna za vikend je najbolj primerna

Če se tudi vi že dlje časa spogledujete z idejo o tem, da bi vaša počitniška hišica ali kateri koli drug objekt, ki ne omogoča priklopa na javno električno omrežje, zasijal v vsej svoji lepoti ter vam ves čas omogočal rabo električne energije, vas vabimo, da stopite v stik z nami.

Sončna elektrarna za vikend v bistvu pomeni, da na streho izbranega objekta namestimo fotonapetostne module, seveda pa bomo poskrbeli tudi za vse ostale komponente, s pomočjo katerih bodo nenehne težave z dostopom do elektrike postale le še grenak spomin. Ker se zavedamo, da si niti dva uporabnika nista enaka, lahko izgradnjo sončne elektrarne za vikend popolnoma prilagodimo prav vsakemu.

Na voljo imamo namreč tri pakete, izbira pa je odvisna zlasti od tega, koliko in kakšne porabnike bo vaša sončna elektrarna za vikend imela. Seveda lahko z njo napajate različno število žarnic, malih gospodinjskih aparatov, računalnikov, televizijskih sprejemnikov, hladilnih naprav in še česa, a izbira paketa bo odvisna ravno od teh podatkov. Razmislite torej o tem, koliko porabnikov manjše, srednje ali velike moči bo elektrarna imela. Vse skupaj na koncu niti ni tako zapleteno, saj verjetno veste, da bojler za ogrevanje vode porabi krepko več energije kot dve sijalki. Ker pa so to res pomembni podatki, ki vplivajo na izbiro sistema za zagotavljanje električne energije, jim velja nameniti vso pozornost.

Da vam bo lažje, smo tu seveda mi. Z veseljem vam bomo svetovali, kateri paket bi bil za vaše razmere in življenjske navade najboljši. Naj poudarimo, da je sončna elektrarna za vikend v prvi vrsti namenjena zmerni rabi energije. Zaupajte nam svoje želje in zahteve, mi pa se vam bomo pomagali odločiti, kakšen sistem bi vam najbolje ustrezal. Najmanjši, tako imenovani mini paket, zajema priključitev porabnikov do 300 W, en monokristalni modul, regulator, razsmernik, baterijo in komplet kablov s konektorji, medtem ko vas bo naš maksi paket razveselil s priključitvijo porabnikov kar do 1000W. Tu boste dobili še podkonstrukcijo in seveda vse ostalo, kar potrebujete za nemoteno delovanje celotnega sistema ter preskrbo z električno energijo.

Skupaj bomo izbrali najboljšo možnost

Vaša naloga je preprosta: pišite nam ali nas pokličite. Skupaj bomo sestavili seznam porabnikov, pretehtali različne možnosti in pogledali tudi v prihodnost – na ta način bomo postavitev sončne elektrarne za vikend prilagodili točno in samo vam ter vašim ciljem tudi za naprej.

Proizvajati lastno elektriko s pomočjo izjemno učinkovitega vira obnovljive vire energije je poslanstvo. Izkoristite ta brezplačen vir, na ta način zmanjšajte svoj vpliv na okolje in si zagotovite samooskrbo z električno energijo. Mi smo najboljši partner, ki vas zanesljivo vodi do vseh teh ciljev.

Tokrat vas vabimo, da izkoristite moč sončne energije tudi tam, kjer radi preživljate svoj oddih. Verjemite, da se vam bo odločitev za postavitev nečesa takšnega, kot je sončna elektrarna za vikend, prav kmalu pametno obrestovala – z njo boste namreč precej prihranili pri stroških za energijo, neodvisni boste od električnega omrežja, za postavitev ne potrebujete posebnih dovoljenj, sama postavitev je preprosta in hitra, njena življenjska doba je dolga, sistem pa se lahko sčasoma tudi nadgradi, če to seveda želite. Naj vas nič ne ustavi na poti do vaših ciljev.

Delite novico

RAZMIŠLJATE O POSTAVITVI SONČNE ELEKTRARNE?

Razmišljate o postavitvi
sončne elektrarne?

Preprosto oddajte povpraševanje in v nekaj dneh vam bomo na mail poslali neobvezujočo ponudbo.