Sol navitas – strokovnjaki za velike sončne elektrarne

V zadnjem desetletju je trajnostna energija postala ključnega pomena za podjetja, ki si prizadevajo zmanjšati svoj ogljični odtis in preiti na okolju prijaznejše alternative ter se v času nenehnih sprememb na področju energetike vse bolj ozirajo k trajnostnim rešitvam. Medtem ko obstaja več možnosti za pridobivanje obnovljive energije, se velike sončne elektrarne v praksi kažejo kot ena najučinkovitejših in ekonomsko privlačnih rešitev. Med vodilnimi podjetji pri postavitvi sončnih elektrarn izstopa podjetje SOL NAVITAS, kjer že od leta 2008 uspešno gradimo velike sončne elektrarne za podjetja in ob tem postavlja nove standarde na tem področju. 


Vodilni v industriji

Sol Navitas je sinonim za zanesljivost, strokovnost in inovacije v izgradnji sončnih elektrarn. Z dolgoletno tradicijo, izkušnjami in lastno močno projektantsko ekipo, smo postali vodilni strokovnjaki na področju velikih sončnih elektrarn za poslovne subjekte. Naše strokovno znanje in specializirane rešitve omogočajo podjetjem, da preidejo na trajnostno energijo z najboljšimi možnimi učinki in z največjo mero zanesljivosti.


Zakaj izbrati Sol Navitas?
 1. Strokovnost in izkušnje: Sol Navitas ima dolgoletne izkušnje v načrtovanju, gradnji in vzdrževanju velikih sončnih elektrarn. Naša strokovna ekipa združuje znanje in inovacije, kar zagotavlja optimalne rešitve za vsak projekt.
 2. Napredna tehnologija: Podjetje je predano uporabi najnaprednejše tehnologije pri izgradnji sončnih elektrarn. To omogoča najvišjo stopnjo učinkovitosti in zanesljivosti, kar je ključno za uspešno trajnostno poslovanje.
 3. Prilagojene rešitve: Sol Navitas se zaveda, da ima vsako podjetje svoje specifične potrebe in zahteve. Ponujajo prilagojene rešitve, ki ustrezajo poslovnim ciljem in infrastrukturi vašega podjetja.
 4. Trajnost in okoljska odgovornost: Velike sončne elektrarne ne le zmanjšujejo ogljični odtis podjetij, temveč tudi postavlja podjetja na pot trajnostnega razvoja in pozitivno vpliva na njihov ugled v očeh strank in drugih poslovnih partnerjev.
Ključne prednosti investiranja v sončne elektrarne
 1. Optimizacija stroškov energije

Investiranje v sončne elektrarne omogoča podjetjem zmanjšanje stroškov električne energije in omrežnine. Z dolgoletnimi izkušnjami Sol Navitas razvija rešitve, ki ne le zmanjšujejo stroške, temveč tudi povečujejo učinkovitost poslovanja.

 1. Neodvisnost od energetskih virov

Sončne elektrarne ponujajo podjetjem možnost zmanjšanja odvisnosti od tradicionalnih virov energije, ki so izpostavljeni nihanjem cen. Sol Navitas gradi trajnostno prihodnost, kjer podjetja postajajo bolj neodvisna in odpornejša na energetske izzive.

 1. Dolgoročni prihodki

Investicije v sončne elektrarne prinašajo redne donose prek prodaje električne energije. Sol Navitas s svojim pristopom k načrtovanju in gradnji zagotavlja dolgoročno donosnost naložbe svojim strankam. Investicija v veliko sončno elektrarno se povrne v 5-ih do 10-ih letih.

 1. Nizki obratovalni stroški

Sončne elektrarne imajo relativno nizke obratovalne stroške, kar pripomore k ekonomičnosti in vzdržnosti poslovanja podjetij. Sol Navitas optimizira tehnologijo in procese, da bi zagotovil čim nižje stroške vzdrževanja in obratovanja.

 1. Dolgoročna trajnost

Z dolgo življenjsko dobo in minimalnimi potrebami po vzdrževanju predstavljajo sončne elektrarne dolgoročno trajnostno naložbo. Sol Navitas gradi projekte, ki so vzdržljivi in prilagojeni vsemu, kar boste potrebovali v prihodnosti.

Investicija, ki se hitro povrne

Če imate optimalne pogoje, se investicija v sončno elektrarno s Sol Navitas lahko povrne že v petih letih. S pomočjo natančne analize in prilagojenih rešitev vam podjetje Sol Navitas pomaga razumeti ekonomske koristi in trajnostne učinke investicije v sončno energijo.

Za brezplačen posvet in prilagojeno ponudbo oddajte povpraševanje na našem obrazcu. Sol Navitas – vaša pot do trajnostne, ekonomske in energetsko učinkovite prihodnosti.

Inovativne rešitve za prihodnost

Sol Navitas ne le sledi trenutnim trendom, temveč jih ustvarja. Naša predanost inovacijam se kaže v uporabi najnovejših fotovoltaičnih celic, shranjevalnih sistemov energije ter pametnih tehnologij za nadzor in upravljanje elektrarn. To omogoča strankam, da izkoristijo najvišje stopnje učinkovitosti in trajnostne rešitve.

Kako še povečati učinkovitost vaše velike sončne elektrarne?

Neizpodbiten odgovor je – S HRANILNIKI. Baterija je nadgradnja sončne elektrarne. Če s sončnimi elektrarnami neposredno izkoristimo okoli 30 % elektrike iz sonca, je lahko s hranilniki celo do 70 %. 

Z vgradnjo hranilnika zagotovimo, da se večina proizvedene energije, ki bi bila oddana v omrežje, shrani in porabi na merilnem mestu. Na ta način dosežemo resnično samooskrbo, ki nam omogoča, da porabimo energijo na merilnem mestu in smo manj odvisni od veljavnih predpisov, cen energije in omrežnine.

Kaj torej pridobimo s hranilniki?
 1. Rezanje konic – Baterija omogoča rezanje konic, kar pomeni, da se lahko izognemo plačilu tako imenovane presežne porabe energije. Povečanje deleža samooskrbe s soncem. Shranjuješ takrat, ko je sonce, in porabiš takrat, ko ga ni. Viške zadržiš zase in jih porabiš zase.
 2. Rezervno napajanje v primeru izpada – V primeru izpada elektrike se lahko nujni porabniki napajajo iz baterije.
 3. Polnjenje baterije v času nižje tarife, kadar sonce ni na voljo. V primerih, ko iz sončne elektrarne ni odvečne energije za shranjevanje, bo baterija sama poskrbela za polnjenje v blokih s cenejšo energijo in cenejšimi omrežnimi polnjenji.
 4. Energetska stabilnost
 5. Manjša odvisnost od nihanja cen na trgu


Nekatera podjetja, ki smo jim postavili hranilnike, so tudi več kot 70 % samozadostna z električno energijo, kar za njih pomeni več kot ½ manj stroškov za plačilo električne energije. Z našim znanjem in posebnimi merilnimi napravami, kjer smo med redkimi v Sloveniji, ki takšne naprave imamo, lahko opravimo natančno analizo vaše porabe in tako vaše stroške za električno energijo maksimalno znižamo.

Pogled na naše največje zgrajene sončne elektrarne

Za resničen vpogled v naše znanje in izkušnje vam ponujamo pregled nekaterih naših večjih zaključenih projektov, kjer se podjetje Sol navitas z največjo mero strokovnosti in najoptimalnejših učinkov podpisuje na njihove velike sončne elektrarne. Ti projekti ne predstavljajo le naše strokovnosti in inovativnosti, temveč tudi praktično uporabo naše tehnologije in izjemnega znanja naših projektantov. Če izpostavimo le nekatere:

FOTOGALERIJA ŠE NEKATERIH NAŠIH VELIKIH SONČNIH ELEKTRARN

KONTAKTIRAJTE NAS ŠE DANES

Zaradi številnih prednosti, ki jih sončne elektrarne ponujajo (še bolj v kombinaciji z baterijami), so postale med podjetji priljubljena in donosna naložba. Če imate na vašem poslovnem objektu večjo streho, ki je večji del dneva obsijana s soncem in ste velik porabnik električne energije, potem lahko s postavitvijo sončne elektrarne, kjer boste večino proizvedene električne energije uporabili za lastne potrebe, precej znižate vaše stroške porabe električne energije. Če imate optimalne pogoje, se vam lahko investicija povrne že v petih letih.

Za brezplačen posvet in prilagojeno ponudbo za vaše podjetje oddajte povpraševanje na našem obrazcu: ODDAJTE POVPRAŠEVANJE

Delite novico