Vzdrževanje in čiščenje

Starejša kot je elektrarna, večja je možnost okvar. Večinoma gre za malenkosti, kot so varovalke, malenkosti na razsmernikih, razrahljani spoji, ker pa zaradi njih ne deluje kar precejšen del elektrarne, povzročijo precejšen izpad proizvodnje. Pri vzdrževanju uporabljamo vrhunsko merilno opremo in termovizijsko kamero in zato zaznamo tudi napake, ki se pri navadnih pregledih in spremljanju proizvodnje še ne vidijo.

Spodaj preglejte, kaj vse zajema vzdrževanje.

01: Daljinski nadzor

Sprotno avtomatsko obveščanje o napakah na delovanju opreme:

FOTONAPETOSTNI MODULI

RAZSMERNIK

OPTIMIZATORJI

ELEKTROENERGETSKO OMREŽJE

02: Tedenski pregled

1-krat tedenski pregled delovanja naprave preko daljinskega nadzora:

DNEVNIK OPOZORIL IN NAPAK

NAPAKE V PROIZVODNJI

ODSTOPANJE PROIZVODNJE MODULOV

03: Redni fizični pregled

Vsaki dve leti fizični pregled opreme:

PRITRJENOST NOSILNE KONSTRUKCIJE IN MODULOV

TERMOVIZIJA MODULOV, KABLOV, OMARICE IN RAZSMERNIKA

ANALIZA DELOVANJA RAZSMERNIKA

PRITRJENOST KABLOV IN SPOJEV

ČIŠČENJE VENTILATORJA RAZSMERNIKA

Čiščenje sončnih elektrarn

Umazanija zaradi saj, cvetnega prahu, izpustov zračnikov, smoga, peska, ptičjih iztrebkov zmanjša proizvodnjo sončne elektrarne tudi do 20 % ali celo več. Naravni pojavi, kot so dež, rosa in veter nikakor ne zadostujejo za učinkovito čiščenje modulov. Še posebej hitro se umažejo paneli na sončnih elektrarnah z nizkim naklonov panelov, kjer se poleg umazanije na njih lahko nabira še listje. Zato priporočamo čiščenje vsaj enkrat letno in sicer je to najboljše narediti zgodaj spomladi, da bodo v mesecih, ko je največja proizvodnja, paneli kar čim bolj čisti.

Nudimo čiščenje panelov sončnih elektrarn po zelo konkurenčnih cenah in z izkušeno ekipo. Izvajamo vodno čiščenje z vrtljivimi krtačami, ki so nameščene na teleskopsko roko dolžine do 10 metrov, da se kar v največji možni meri izognemo hoji po panelih. Krtače so izdelane iz najlona in omogočajo čiščenje površine modulov brez prask. Vodi dodamo namensko čistilo za čiščenje solarnih panelov, da na njih po čiščenju ne ostajajo sledi sušenja vode ali vodnega kamna.

IMATE VPRAŠANJE?

Kontaktirajte nas