Izgradnja manjših sončnih elektrarn za samooskrbo

Izgradnja manjših sončnih elektrarn za samooskrbo

POMLADNA AKCIJA- PODARJAMO VAM DODATNO LETO GARANCIJE!

V sklopu pomladne ponudbe vam PODARJAMO DODATNO LETO splošne garancije. 

Splošna garancija je garancija izvajalca na izvedbo in ves ostali material, razen na varovalke in prenapetostno zaščito. Obdobje splošne garancije sicer znaša 2 leti, v kolikor pa oddate povpraševanje do 31. 6. 2021 vam priznamo DODATNO LETO garancije

Izgradnja manjših sončnih elektrarn za samooskrbo

Samooskrba z električno energijo? Učinkovita izraba sončne energije?

Sol navitas nudi postavitev sončnih elektrarn za samooskrbo po celotni Sloveniji. Postavimo vam jo lahko po sistemu na ključ, pri čemer uredimo tudi vso potrebno dokumentacijo.

Nudimo elektrarne za samooskrbo z električno energijo z razsmerniki in optimizatorji Solar Edge. Vse to je v skladu s Pravilnikom o tehničnih zahtevah naprav za samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih virov energije.

Uporabljamo solarne (fotonapetostne) module  vodilnih svetovnih proizvajalcev kot so Longi, Jolywood, Trina Solar, Yingli Solar, Luxor Solar … Samooskrba z električno energijo bo tako še bolj učinkovita.

Za pritrditev modulov na streho uporabljamo lastno aluminijasto nosilno konstrukcijo CONSOL, ki ponuja rešitev za vse vrste kritine in je plod našega lastnega znanja. Z njo je postavljenih že preko 20 MW sončnih elektrarn v več evropskih državah. Zaradi tega lahko ponudimo tudi 10 letno garancijo, da zaradi montaže sončne elektrarne ne bo prišlo do zamakanje strehe.

Smo eno izmed najbolj izkušenih in usposobljenih podjetij za postavitev sončnih elektrarn v Sloveniji. Od leta 2008 dalje smo namreč postavili že več kot 100 sončnih elektrarn skupne moči preko 10 MW v Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Srbiji in Veliki Britaniji. Vgrajujemo samo kvalitetne in preizkušene komponente, naše cene pa so celo konkurenčne.

POGOSTA VPRAŠANJA, POVEZANA S POSTAVITVIJO SONČNIH ELEKTRARN ZA SAMOOSKRBO

Sončno elektrarno za samooskrbo lahko postavi gospodinjski ali mali poslovni odjemalec (poslovni odjemalec s priključno močjo manjšo od 34 kW), ki je hkrati tudi lastnik merilnega mesta v stavbi, ki se samooskrbuje z električno energijo, ki jo pridobiva iz sončne energije. Pred priključitvijo naprave za samooskrbo na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe je treba pri distribucijskemu operaterju pridobiti soglasje za priključitev.

 

Elektrarna se lahko postavi samo na streho ali fasado stavbe, ki se bo samooskrbovala z električno energijo iz sončne energije. V vseh ostalih primerih pa takšna elektrarna potrebuje gradbeno dovoljenje, kar precej dvigne njeno ceno. Elektrarna mora zaradi preprečitve električnega udara v vsakem trenutku omogočati izklop iz distribucijskega omrežja. Hkrati pa mora zagotavljati, da je v napravi za samooskrbo v izključenem stanju zagotovljena mala napetost (ELV), ki je največ 50 V izmenične napetosti oziroma največ 120 V enosmerne napetosti. To pomeni, da se za te elektrarne lahko uporabljajo samo mikroinverterji ali pa inverterji v kombinaciji z optimizatorji.

Lastnik naprave za samooskrbo mora z dobaviteljem skleniti pogodbo o samooskrbi. Z njo se dogovorita, da se oddana električna energija (kWh) kompenzira s prevzeto električno energijo (kWh) v letnem obračunskem obdobju. Za količino delovne električne energije, prevzeto in oddano preko merilnega mesta, na katerega je priključena naprava, se uporablja enotarifno merjenje električne energije. Lastniku elektrarne se pri obračunu upošteva tista količina elektrike (kWh), ki predstavlja razliko med prevzeto in oddano delovno električno energijo. Le to se odčita na istem merilnem mestu ob zaključku obračunskega obdobja.

Velikost elektrarne za samooskrbo je navzgor omejena na 34 kW. V primeru, da bo elektrarna proizvedla več električne energije od letne porabe vaše stavbe, boste viške energije dobavitelju prenesli brezplačno. Zato je najbolj optimalno postaviti elektrarno, ki bo letno proizvedla ravno toliko ali malo manj elektrike, kot jo porabite.

Pokličite nas in zahtevajte ponudbo. Z veseljem vam bomo prisluhnili in pripravili najboljšo možnost za naravi prijazno pridobivanje električne energije iz sončne energije.

KAKŠEN JE POSTOPEK IZGRADNJE SONČNE ELEKTRARNE PRI NAS?

Najprej izpolnite kontaktni obrazec in nam pošljite povpraševanje.

Na podlagi informacij vam pripravimo neobvezujočo ponudbo. Po pregledu ponudbe in svetovanju se po želji dogovorimo za brezplačen ogled našega projektanta, ki vam bo svetoval glede najbolj optimalne rešitve za vas in vam po ogledu poslal končno ponudbo.

V primeru potrditve ponudbe sledi podpis pogodbe in ureditev potrebne dokumentacije – tudi subvencijo za Eko sklad, za katero v celoti poskrbimo mi.

Na koncu vašo sončno elektrarno strokovno in kvalitetno namestimo na objekt in jo zaženemo ter posredujemo vse potrebne informacije. In že izkoriščate brezplačno sončno energijo!

SONČNA ELEKTRARNA ZA SAMOOSKRBO? PRIDOBITE BREZPLAČNO PONUDBO!

Izpolnite obrazec, ki nam služi za pripravo informativne ponudbe. To boste prejeli po elektronski pošti, v nekaj dneh po oddanem povpraševanju.

SONČNA ELEKTRARNA ZA SAMOOSKRBO? PRIDOBITE BREZPLAČNO PONUDBO!

Izpolnite obrazec, ki nam služi za pripravo informativne ponudbe. To boste prejeli po elektronski pošti, v nekaj dneh po oddanem povpraševanju.

GALERIJA REFERENČNIH ELEKTRARN