sol11

Kmetje, pozor! Postavite sončno elektrarno in si povrnite do kar 50% celotne investicije!

Ste vedeli, da je energija, ki jo sonce seva na zemljo, kar 15.000 krat večja od energije, ki jo porabi človek? Sončna energija je ena izmed najučinkovitejših obnovljivih virov energije, ki jo vse bolj podpirajo tudi evropske in državne strategije sofinanciranja. V sklopu javnega razpisa podukrepa 6.4 Podpora za naložbe v vzpostavitev in razvoj nekmetijskih dejavnosti je trenutno na voljo do kar 50% povračila stroška postavitve sončne elektrarne. Razpis je časovno omejen, za pripravo dokumentacije za prijavo potrebujete približno 2 meseca. Prav zato priporočamo, da s poizvedovanjem pričnete čimprej in izgradnjo elektrarne prepustite preverjenemu in zaupanja vrednemu ponudniku. Prav tako se pri poizvedovanju prepričajte, da ponudnik do potankosti razume vsebino razpisa, saj lahko že napačno interpretiranje povzroči časovni zamik in posledično zamujen rok.

 

Zakaj sončna elektrarna na kmetijskih objektih?

 

O smiselnosti postavitve sončne elektrarne za samooskrbo z električno energijo v kmetijske namene, je bilo zapisanega že precej gradiva. Dejstvo je, da se ravno pri večjih porabnikih električne energije investicija v postavitev sončne elektrarne najprej povrne, običajno pa so kmetijski objekti tudi najbolj primerni za postavitev sončne elektrarne.

 

Za namestitev sončne elektrarne je namreč zelo pomembna ustrezna strešna površina. Najbolj primerna je streha obrnjena proti jugu z naklonom okoli 30%. V kolikor na vaših poslopjih razpolagate z opisanimi strešnimi površinami, je velika verjetnost, da si boste celotno investicijo ob trenutnem razpisu povrnili že v nekaj letih, nato pa preostanek delovanja sončne elektrarne uživali v brezplačni električni energiji.

 

Omenjeni razpis so podrobno preučili v podjetju Sol Navitas d. o. o., ki že 12 let v Sloveniji delujejo kot eden izmed najbolj kvalitetnih in zaupanja vrednih ponudnikov za postavitev vseh vrst sončnih elektrarn. Pokličite jih na 059 223 674 ali jim pišite na info@sol-navitas.si in izkoristite izjemno priložnost za postavitev lastne sončne elektrarne.

 

Deli objavo